Antena 3 CNN Externe Incendiile devastează sute de case în apropiere de Sydney. Cel puţin 50.000 de hectare au ars

Incendiile devastează sute de case în apropiere de Sydney. Cel puţin 50.000 de hectare au ars

Incendiile devastează sute de case în apropiere de Sydney. Cel puţin 50.000 de hectare au ars
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    18 Oct 2013   •   09:29

Flăcările continuau să avanseze, vineri, în sud-vestul Australiei, unde este posibil ca "sute" de case să fi fost distruse în incendiile care au provocat moartea unei persoane, potrivit pompierilor, citaţi de AFP.
   
Temperaturile în scădere şi domolirea vântului au adus un moment de respiro pentru serviciile de salvare, dar aproximativ 100 de case ardeau în statul New South Wales, dintre care aproximativ 40 erau în afara controlului.
   
Situaţia "este în continuare foarte activă, foarte dinamică şi foarte periculoasă", a comentat şeful pompierilor din stat, Shane Fitzsimmons, adăugând că au ars cel puţin 50.000 de hectare de teren.
   
Focul, alimentat de rafalele violente de vânt şi de temeperaturile anormal de ridicate pentru acest sezon, de 34 de grade Celsius, au devastat joi Munţii Albaştri, la circa 100 de kilometri vest de Sydney.
   
Fumul s-a răspândit peste acest oraş, cel mai mare din Australia.
  
Premierul australian Tony Abbott, pompier voluntar, ar urma să meargă la faţa locului în cursul zilei de vineri.
   
Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Australia pe timpul verii australe, care durează din decembrie până în februarie. În 2009, un incendiu produs în statul Victoria a provocat moartea a 173 de persoane şi a distrus mii de locuinţe.

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close