Antena 3 CNN Externe Incendiul din Colectiv e tras la indigo cu unul produs în SUA. Cum au fost pedepsiţi vinovaţii în America

Incendiul din Colectiv e tras la indigo cu unul produs în SUA. Cum au fost pedepsiţi vinovaţii în America

Incendiul din Colectiv e tras la indigo cu unul produs în SUA. Cum au fost pedepsiţi vinovaţii în America
de S.T.    |    06 Noi 2015   •   14:39

În urmă cu 12 ani şi jumătate, Statele Unite intrau în doliu după o tragedie asemănătoare cu cea produsă săptămâna trecută în clubul bucureştean Colectiv. 100 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu produs, într-un club, în timpul concertului unei trupe rock, scrie observator.tv.

Potrivit enciclopediei online Wikipedia, tragedia s-a petrecut la 20 februarie 2003, în clubul The Station, din oraşul West Warwick, Rhode Island. La câteva secunde după începerea primei piese, managerul trupei Great White a aprins mai multe torţe. Scânteile au ajuns la spuma antifonică din spatele scenei, care s-a aprins. Spectatorii au crezut iniţial că este vorba de un efect pe scenă, abia după câteva zeci de secunde au realizat că tocmai izbucnise un incendiu.

Clubul avea o capacitate de 404 persoane, iar în el se aflau 462. Cum uşa din spatele scenei era blocată, oamenii s-au înghesuit spre cea principală, pe unde intraseră la concert. 100 de oameni au murit în incendiu, 230 au fost răniţi.

În zilele care au urmat incendiului, ura cititorilor s-a îndreptat spre cei doi patroni ai clubului, fraţii Michael şi Jeffrey Derderian, pe inspectorul local responsabil cu siguranţa în caz de incendiu şi pe liderul formaţiei, Jack Russell.

Echipa de specialişti care a fost însărcinată cu anchetarea cazului a fost condusă de Richard Gould, un renumit profesor de criminalistică, care făcuse parte şi din echipa de investigare a atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Ce pedepse au urmat

– managerul trupei, Dan Biechele, cel care a aprins torţele, a fost condamnat. El şi-a recunoscut vina şi a primit 15 ani de închisoare, dintre care 4 cu executare. A fost eliberat din penitenciar în 2008.

Mai multe, pe observator.tv.



 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close