Antena 3 CNN Externe Începe procesul lui Seif al-Islam. Fiul fostului dictator libian, judecat pentru crime împotriva umanităţii

Începe procesul lui Seif al-Islam. Fiul fostului dictator libian, judecat pentru crime împotriva umanităţii

Începe procesul lui Seif al-Islam. Fiul fostului dictator libian, judecat pentru crime împotriva umanităţii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    23 Aug 2012   •   15:25

Procesul lui Seif al-Islam, fiul defunctului dictator libian, colonelul Muammar Gaddafi, va avea loc în septembrie în oraşul Zenten, acolo unde bărbatul este deţinut de când a fost arestat, în noiembrie.

"O Comisie a Biroului Procurorului General a încheiat ancheta asupra crimelor comise de către Seif al-Islam de la începutul revoluţiei, la 15 februarie 2011, şi până la arestarea acestuia, şi a pregătit capetele de acuzare care urmează să fie reţinute de către Procurorul General, înainte de stabilirea unei date a procesului care se va deschide în septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Procurorului General, Taha Nasser Baara, potrivit AFP.

Seif al-Islam va fi judecat în oraşul Zenten, la aproximativ 170 de kilometri sud-vest de Tripoli.

"Zenten este un oraş din Libia, iar legea ne permite să îl judecăm pe Seif (al-Islam) în mare parte dintre oraşele libiene, în măsura în care crimele sale au vizat întreaga ţară", a subliniat Baraa, un adjunct al procurorului general.

Totodată, procurorul a dezminţit informaţii potrivit cărora ar exista negocieri între Biroul Procurorului şi miliţia controlată de foşti rebeli care l-au arestat pe Seif al-Islam, care ar fi cerut un proces la Zenten.

Pe numele lui Seif al-Islam, în vârstă de 40 de ani, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare, pentru crime împotriva umanităţii comise în timpul revoltei care a condus la îndepărtarea de la putere iar ulterior la moartea tatălui său, în 2011.

Pe 19 noiembrie 2011, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, Seif al-Islam Gaddafi, a fost arestat în sudul Libiei.





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close