Antena 3 CNN Externe Incident dubios la Casa Albă. Doi agenţi de rang înalt din Secret Service sunt acum anchetaţi

Incident dubios la Casa Albă. Doi agenţi de rang înalt din Secret Service sunt acum anchetaţi

Incident dubios la Casa Albă. Doi agenţi de rang înalt din Secret Service sunt acum anchetaţi
de O.P.    |    12 Mar 2015   •   08:45

Departamentul american pentru Securitate Internă anchetează doi agenţi de rang înalt din cadrul Secret Service acuzaţi că au intrat cu o maşină într-o barieră de securitate de la Casa Albă, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al agenţiei, relatează AP.

Noul director al Secret Service Joseph Clancy a fost informat despre incident, care a avut loc pe 4 martie, a declarat Robert Hoback, un purtător de cuvânt al acestei unităţi de poliţie de elită însărcinată cu securitatea preşedintelui american. Clancy a solicitat Inspectorului General de la Departamentul pentru Securitate Internă să investigheze incidentul.

Hoback nu a oferit detalii, însă agenţia a anunţat că celor doi agenţi le-au fost realocate sarcini care nu implică supervizarea şi neoperaţionale.

The Washington Post (WP) a dezvăluit investigaţia miercuri după-amiază. Ziarul scrie că agenţii au intrat cu un vehiul guvernamental într-o barieră de securitate de lângă Casa Albă după o noapte în care au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit ziarului, unul dintre agenţii implicaţi este Mark Connolly, al doilea în ierarhia dispozitivului de securitate al lui Obama, iar celălalt este George Ogilvie, un supervizor de rang înalt de la Biroul de teren din Washington.

"Faptul că în acest eveniment au fost implicaţi agenţi de nivel superior nu este doar stânjenitor, ci denotă o lipsă clară de discernământ într-o potenţială situaţie periculoasă", denunţă şefii Comisiei pentru supervizarea reformei guvernamentale din cadrul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Jason Chaffetz şi democratul Elijah Cummings, citaţi într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Casa Alba secret service
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close