Antena 3 CNN Externe Incursiune în forţă în cel mai periculos oraş albanez. Poliţiştii s-au luptat 4 zile cu localnicii şi au distrus 43 de tone de marijuana

Incursiune în forţă în cel mai periculos oraş albanez. Poliţiştii s-au luptat 4 zile cu localnicii şi au distrus 43 de tone de marijuana

Incursiune în forţă în cel mai periculos oraş albanez. Poliţiştii s-au luptat 4 zile cu localnicii şi au distrus 43 de tone de marijuana
24 Iun 2014   •   13:31

Poliţia albaneză a distrus 43 de tone de marijuana şi 133.000 de plante de cannabis, găsite într-o localitate izolată din sudul ţării.

Potrivit unui comunicat oficial, au fost efectuate razii în peste 500 de locuinţe din Lazarat, prilej cu care au fost confiscate 26 de mitraliere, 218 de arme de foc uşoare, muniţii de război, lansatoare de grenade, bombe şi alte arme.
În cursul operaţiunii fulger, poliţiştii au distrus cinci laboratoare de preparare a drogurilor şi au arestat 23 de persoane.
Operaţiunea este şi acum în plină desfăşurare, transmite AP.

Săptămâna trecută, peste 800 de poliţişti au luat cu asalt oraşul, cunoscut ca fiind nucleul fărădelegilor din Albania. Ei au fost întâmpinaţi cu focuri de arme automate, grenade şi mortiere. De-abia după patru zile de confruntări, forţele de ordine au reuşit să restabilească controlul integral al localităţii.
În timpul ostilităţilor fără precedent, un poliţist şi trei localnici au fost răniţi.

Oraşul Lazarat se află situat la 230 de km sud de capitala Tirana şi este centrul de producţie al marijuanei din Albania. Totodată, oraşul reprezintă un punct de tranzit important al drogurilor de mare risc, cum ar fi cocaina şi heroina, către Europa occidentală.

×
Subiecte în articol: marijuana
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close