Antena 3 CNN Externe INDIGNARE în Arabia Saudită după ce o prezentatoare de ştiri a îndrăznit să apară pe post cu capul descoperit

INDIGNARE în Arabia Saudită după ce o prezentatoare de ştiri a îndrăznit să apară pe post cu capul descoperit

INDIGNARE în Arabia Saudită după ce o prezentatoare de ştiri a îndrăznit să apară pe post cu capul descoperit
Sursa foto: Foto captura YouTube
06 Aug 2014   •   18:36

Prezentatoarea unui post de televiziune din Arabia Saudită a stârnit valuri de indignare după ce a apărut în faţa camerelor de filmat fără hijab, vălul care acoperă capul femeilor islamice, scrie dailymail.co.uk.

Prezentatoarea, al cărei nume nu a fost precizat, transmitea dintr-un studio din Londra buletinul de ştiri pentru Al Ekhbariya, un post de televiziune deţinut de stat, care adus în faţa telespectatorilor prima prezentatoare de ştiri, în urmă cu 10 ani.

Chiar dacă posturile de stat din ţară au mai difuzat programe în timpul cărora apar şi femei cu capul descoperit, până acum nicio prezentatoare nu a mai apărut pe ecran fără văl.

Arabia Saudită fiind un stat islamic profund conservator, reacţiile telespectatorilor care s-au simţit jigniţi nu au întârziat să apară, în special pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al staţiei TV, Saleh Al Mughailif, a dat asigurări că vor fi luate toate măsurile ca incidentul să nu se mai repete, arătând că "asta nu înseamnă că tolerăm orice încălcare a valorilor noastre şi a sistemului nostru naţional".

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close