Antena 3 Externe Informaţii noi în cazul ostaticilor din Algeria. Atacatorii ar fi lucrat pentru British Petroleum în momentul incidentului

Informaţii noi în cazul ostaticilor din Algeria. Atacatorii ar fi lucrat pentru British Petroleum în momentul incidentului

21 Ian 2013   •   08:55
Informaţii noi în cazul ostaticilor din Algeria. Atacatorii ar fi lucrat pentru British Petroleum în momentul incidentului
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres
O parte dintre islamiştii radicali implicaţi în luarea de ostatici din Algeria ar fi lucrat la instalaţia British Petroleum (BP) în momentul în care a avut loc incidentul, ceea ce înseamnă că ostaticii i-ar fi putut cunoaşte pe atacatori, informează Daily Mail.

Potrivit publicaţiei britanice, unii dintre aceşti islamişti au fost angajaţi în ultimul an la complexul de exploatare a gazelor din deşertul Sahara, în apropiere de oraşul In Amenas.

Martorii oculari au declarat că unul dintre terorişti vorbea cu un "accent englezesc perfect" şi avea cunoştinţe despre complex. Cotidianul norvegian Aftenposten precizează că unul dintre atacatori era înalt, cu ochii albaştri sau verzi, vorbea engleza şi citea din Coran.

"Există suspiciunea că unii dintre militanţi au fost plasaţi în interiorul complexului ca şoferi, bucătari sau chiar gardieni", a precizat o sursă din cadrul serviciilor de securitate algeriene. "Aceasta le-ar fi oferit cunoştinţe detaliate despre complex şi măsurile de securitate", a adăugat sursa citată.

"Erau multe sute de muncitori de toate naţionalităţile, iar dosarele de muncă ar fi trebuit depuse la BP. Ar fi trebuit să fie unele verificări, bineînţeles", a continuat sursa.

Conform unei alte surse din cadrul serviciilor de securitate, Mokhtar Belmokhtar, teroristul algerian care ar fi orchestrat operaţiunea, ar fi coordonat plasarea oamenilor săi în interiorul complexului. Ca mulţi agenţi Al-Qaida, unii dintre recruţii săi ar fi avut o experienţă considerabilă de infiltrare a ţintelor occidentale.

Oficialii BP (British Petroleum) nu au comentat aceste informaţii.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close