Antena 3 CNN Externe Inițiativă șocantă în Congresul SUA. Un senator republican vrea să dea “un șut în fund” Rusiei prin noi sancțiuni

Inițiativă șocantă în Congresul SUA. Un senator republican vrea să dea “un șut în fund” Rusiei prin noi sancțiuni

Inițiativă șocantă în Congresul SUA. Un senator republican vrea să dea “un șut în fund” Rusiei prin noi sancțiuni
20 Feb 2017   •   09:51

Senatorul republican american Lindsey Graham a cerut sâmbătă să i se dea 'un şut în fund' Rusiei prin noi sancţiuni şi l-a îndemnat pe preşedintele Donald Trump să fie ferm, acuzând Moscova că s-a implicat în alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit AFP.

"2017 este anul în care Congresul va da un şut în fund Rusiei", a afirmat el la Conferinţa de Securitate de la Munchen, care a reunit elita mondială diplomatică şi militară.

Reamintind că este în pregătire un proiect de lege susţinut atât de republicani, cât şi de democraţi pentru a impune sancţiuni Moscovei, el a spus că Trump s-a arătat prea slab faţă de Rusia.

"Scopul meu este de a pune (acest proiect de lege) pe biroul lui Trump şi sper că va fi de acord cu această idee. În calitate de lider al lumii libere, el trebuie să colaboreze cu noi pentru a sancţiona Rusia", a adăugat el.

Lindsey Graham, contestatar fervent al lui Vladimir Putin, i-a cerut de asemenea preşedintelui american să transmită public acest mesaj Rusiei, chiar dacă Partidul Democrat şi Hillary Clinton, contracandidata lui Trump în alegeri, au fost ţintele atacurile cibernetice ruse, conform serviciilor de informaţii americane.

"Marea mea preocupare în legătură cu preşedintele Trump (...) este că el nu a privit niciodată drept în cameră şi să spună că 'deşi Partidul Democrat este cel care a suferit de pe urma implicării Rusiei, eu sunt acum liderul lumii libere şi veţi plăti'", a mai afirmat senatorul.

Sancţiunile i-ar viza în special pe cei responsabili de atacurile cibernetice care, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, au pus-o pe Hillary Clinton într-o situaţie dificilă. Conform Washingtonului, obiectivul puterii ruse a fost să o destabilizeze pe candidata democrată în favoarea lui Donald Trump.

Fostul preşedinte american Barack Obama a anunţat în decembrie 2016 noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close