Antena 3 CNN Externe A postat pe Instagram că a avut COVID-19, și a fost amenințată cu un proces din cauză că ”a creat panică”

A postat pe Instagram că a avut COVID-19, și a fost amenințată cu un proces din cauză că ”a creat panică”

O tânără de 16 ani din SUA a postat pe Instagram că a fost internată cu COVID-19, iar poliția a amenințat-o cu proces din cauză că a ”creat panică” în rândul populației.

A postat pe Instagram că a avut COVID-19, și a fost amenințată cu un proces din cauză că ”a creat panică”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Sep 2021   •   09:08

Amyiah Cohoon a revenit acasă în martie după ce a fost internată în spital cu febră și dificultăți de respirație, și a postat pe Instagram că a avut COVID-19.

”Hei, prieteni... scuze pentru pauza asta lungă. Nu o să mai postez o vreme pentru că m-am infectat cu COVID-19”, a scris ea.

În acea perioadă, în orașul ei, Wisconsin, nu fusese înregistrat niciun caz de coronavirus, iar ”cetățenii îngrijorați” au început să sune la autoritățile locale.

Un polițist a venit la ea acasă și i-a spus tatălui ei ” Dacă nu șterge postarea, am fost autorizat să vă dau amendă pentru comportament turbulent, și să vă duc la închisoare. Această postare cauzează panică în rândul populației”.

Cu toate că postarea a fost ștearsă, familia Cohoon a dat în judecată poliția locală pentru amenințări.

Vineri, un judecător federal a decis că poliția a încălcat dreptul la liberă exprimare a fetei, indiferent dacă aceasta a avut sau nu COVID-19.

Amyiah a făcut febră, a început să tușească și a avut dificultăți de respirație, potrivit medicilor. A fost diagnoosticată cu ”infecție respiratorie acută”, și deși medicii au spus că simptomele ei se potrivesc cu cele ale coronavirusului, nu era eligibilă pentru testare, potrivit The Independent.

×
Subiecte în articol: SUA COVID-19 coronavirus Instagram proces
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close