Antena 3 CNN Externe Întâlnirea "ultimei şanse" pentru Vladimir Putin. Ce se întâmplă astăzi la Minsk

Întâlnirea "ultimei şanse" pentru Vladimir Putin. Ce se întâmplă astăzi la Minsk

Întâlnirea "ultimei şanse" pentru Vladimir Putin. Ce se întâmplă astăzi la Minsk
de O.P.    |    11 Feb 2015   •   06:46

La Minsk este programată astăzi aşa-numita "întâlnire a ultimei şanse" pentru pace, între liderii Germaniei, Franţei, Rusiei şi Ucrainei. Dar luptele din estul Ucrainei s-au intensificat chiar în ajunul reuniunii, ceea ce nu oferă prea multe speranţe pentru succesul discuţiilor. Rebelii separatişti au bombardat chiar şi comandamentul operaţiunilor armatei guvernamentale.

Mai multe rachete au lovit, pe neaşteptate, comandamentul militar din Kramatorsk, dar şi blocurile de locuinţe din jur. Oraşul se află la aproape 50 de kilometri în spatele frontului dintre armată şi rebelii separatişti. Cel puţin 11 oameni, atât civili cât şi militari, şi-au pierdut viaţa iar alte câteva zeci au fost răniţi. Separatiştii au dezminţit că ar fi lansat atacul. Dar preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, care s-a deplasat la Kramatorsk chiar înainte de a pleca la Minsk, i-a acuzat deschis că urmăresc subminarea negocierilor.

Lupte grele se dau şi în zona localităţii Debalţeve, un nod feroviar cu o poziţie cheie între bastioanele separatiste Doneţk şi Lugansk. Rebelii pro-ruşi afirmă că au încercuit total oraşul şi nu vor înceta atacurile.

În acelaşi timp, armata ucraineană a declanşat o contra-ofensivă mai la sud, pentru a reduce presiunea forţelor separatiste. Ambele părţi  încearcă să câştige cât mai mult teritoriu înaintea eventualei încetări a focului care ar putea fi decisă la Minsk. În acest timp, armata rusă a început ample exerciţii militare atât în Crimeea cât şi la frontiera cu Ucraina.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close