Antena 3 CNN Externe Inundaţii devastatoare în China, soldate cu moartea a peste 40 de persoane

Inundaţii devastatoare în China, soldate cu moartea a peste 40 de persoane

Inundaţii devastatoare în China, soldate cu moartea a peste 40 de persoane
Sursa foto: Foto: Video News
13 Iul 2010   •   21:37

Peste 40 de oameni au murit şi aproape 20 sunt daţi dispăruţi în urma inundaţiilor produse în ultimele zile de-a lungul fluviului Yangtse, în centrul şi estul Chinei. Cu inundaţii se confruntă şi cei din Noua Scoţie.

Un dig a cedat din cauza ploilor torenţiale iar apele au inundat câmpurile şi drumurile din zonă. Inundaţiile provoacă mari probleme mai ales agricultorilor. Pierderile suferite de aceştia sunt însemnate, după ce recoltele în zonă au fost compromise.

Cu o situaţie mult mai gravă se confruntă chinezii. Peste 40 de oameni au murit şi 20 sunt daţi dispăruţi în centrul şi estul ţării, în urma inundaţiilor catastrofale, după zile întregi de ploi torenţiale. Viiturile au distrus aproximativ 40.000 de locuinţe şi au inundat un milion de hectare de teren cultivat. Autorităţile au evacuat peste 750 de mii de oameni din calea viiturilor.

Potrivit agenţiei de ştiri chineze, aproape 15 milioane de oameni din 10 provincii travesate de cel mai mare fluviu din China, Yangtse, au fost afectaţi de inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au început pe 8 iulie.

Aceeaşi regiune a fost lovită de grave inundaţii şi luna trecută.

Antena 3


×
Subiecte în articol: China inundatii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close