Antena 3 CNN Externe Inundaţii în Cehia, Polonia şi Germania. Opt oameni au murit, iar mii de persoane au fost evacuate (VIDEO)

Inundaţii în Cehia, Polonia şi Germania. Opt oameni au murit, iar mii de persoane au fost evacuate (VIDEO)

Inundaţii în Cehia, Polonia şi Germania. Opt oameni au murit, iar mii de persoane au fost evacuate (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
08 Aug 2010   •   14:01

Precipitaţiile abundente fac victime în Europa Centrală.Cel puţin opt oameni şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale urmate de inundaţii. Mii de oameni au fost evacuaţi în Cehia, Polonia şi sud-estul Germaniei, unde autorităţile sunt în alertă din cauza unui baraj care a cedat.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în regiunea unde se întâlnesc frontierele Cehiei, Poloniei şi Germaniei. În Cehia, patru oameni s-au înecat în apele unor râuri umflate de ploi şi furtuni. În zona oraşului Libereţ, la o sută de kilometri nord de Praga, mii de oameni au fost evacuaţi din calea viiturilor. Pompierii au intervenit pentru salvarea mai multor persoane surprinse de creşterea apelor, dar în unele cazuri ajutorul a venit prea târziu.

Într-un orăşel din estul Germaniei au fost găsite trei corpuri neînsufleţite ale unor perrsoane în vârstă, surprinse de viitură într-o pivniţă în care sperau să fie la adăpost. În unele regiuni, apele s-au retras şi au lăsat în urmă mormane de noroi.

În alte părţi ale Saxoniei, dezastrul este abia la început. Oraşul Görlitz, de la frontiera cu Polonia, a fost parţial evacuat după ce un baraj de pe teritoriul polonez a cedat sub presiunea apelor.

În Polonia, un întreg oraş cu 20.000 de locuitori este inundat. În unele cartiere, apa a ajuns până la primul etaj al caselor. Primarul oraşului a descris situaţia drept "dramatică" şi a precizat că mai multe clădiri au fost distruse. Cel puţin o persoană a murit în propria sa casă, năpădită de ape. Alţi localnici au fost salvaţi de pe acoperişuri de elicopterele armatei. Ploile şi furtunile au provocat pagube serioase şi la Varşovia şi în alte oraşe poloneze.



Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close