Antena 3 CNN Externe Inundaţii în Peru şi Mexic. Sute de oameni şi-au abandonat casele, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa (VIDEO)

Inundaţii în Peru şi Mexic. Sute de oameni şi-au abandonat casele, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa (VIDEO)

Inundaţii în Peru şi Mexic. Sute de oameni şi-au abandonat casele, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa (VIDEO)
09 Feb 2010   •   17:35

Mii de locuitori din Peru au fost evacuaţi după mai multe zile de ploi continue. Sute de oameni au fost obligaţi şă-şi abandoneze casele după ce un râu din centrul statului a ieşit din matcă. Probleme sunt şi în Mexic, unde aproape 30 de oameni au murit din cauza inundaţiilor.

Mii de case au fost inundate în capitala Mexicului iar principale străzi au fost transformate în râuri. Mulţi dintre localnici au pierdut tot ce aveau, iar bilanţul oficial ridică numărul morţilor la câteva zeci.

"Ceea ce ni s-a întâmplat este groaznic, am pierdut totul, bunurile pe care le aveam la parterul casei le-am pierdut pe toate. Lucruri care, Dumnezeu ştie, sunt greu de cumpărat, precum computerul, care nu este uşor de luat, sau lucrurile din sufragerie şi multe alte obiecte pe care acum nu le mai putem folosi", a declarat Eugenia Suarez, una dintre persoanele afectate de inundaţii.

Autorităţile spun că riscul îmbolnăvirilor este foarte mare. Oamenii sunt nevoiţi să poarte măşti, din cauza mirosului apei murdare. Drumurile au fost închise iar şcolile şi-au închis porţile. Primăria a distribibuit alimente localnicilor rămaşi izolaţi din cauza apelor.

Precipitaţiile abundente care au provocat inundaţii în Mexic sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului. De obicei, aici plouă mai mult între lunile mai şi octombrie.

Sute de case au fost avariate după ce un râu din partea centrală a statului Peru a ieşit din matcă. Apa a depăşit în unele zone un metru şi jumătate, iar autorităţile au fost nevoite să relocheze peste 4.000 de oameni. Poliţia şi echipele de intervenţie fac tot posibilul să salveze oamenii luaţi prin surprindere de inundaţii.

"Mulţi locuitori au pierdut tot, nu numai lucrurile, dar şi casele. Vrem să terminăm această misiune şi să arătăm solidaritate faţă de cele mai mult de o mie de familii afectate", Emerito Cruchaga de la institutul de apărare civilă Tingo Maria Indeci.

Mai multe zboruri naţionale şi internaţionale au fost suspendate în capitala Lima şi numeroase şosele au fost închise de autorităţi din cauza inundaţiilor violente. Autorităţile peruviene spun că se confruntă cu cele mai violente ploi din ultimii 15 ani, iar meteorologii avertizează că ploile vor cădea în cantităţi mari şi în următoarele zile. Aceeaşi situaţie este şi în Bolivia, stat care se confruntă la rândul său cu inundaţii grave.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Mexic Bolivia
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close