Antena 3 CNN Externe Cel puțin 24 de morți, dintre care cinci copii, în inundațiile din India

Cel puțin 24 de morți, dintre care cinci copii, în inundațiile din India

Peste 24 de persoane au murit în inundațiile devastatoare din sudul Indiei, unde ploile abundente au făcut prăpăd. Au avut loc alunecări de teren, mai multe locuințe au fost luate de viitură, iar locuitorii districtului Kottayam din statul indian Kerala au rămas izolați.

Cel puțin 24 de morți, dintre care cinci copii, în inundațiile din India
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    18 Oct 2021   •   11:50

Cinci copii sunt printre morți. Există temeri că numărul morților ar putea crește în continuare, deoarece mulți oameni sunt dispăruți.

Într-un incident tragic, o familie formată din șase persoane – inclusiv o bunică în vârstă de 75 de ani și trei copii – au fost confirmate moarte după ce casa lor din Kottayam a fost măturată

Mai multe case au fost inundate și oamenii au rămas blocați în districtul Kottayam din statul Kerala. Video din zonă a arătat că pasagerii autobuzului au fost salvați după ce vehiculul lor a fost inundat de ape de inundații.

La eforturile de salvare contribuie și armata indiană. Autoritățile au folosit elicoptere pentru a trimite provizii și personal către zonele în care oamenii au rămas izolați.

India, cu 1,3 miliarde de oameni, se bazează pe precipitații pentru a-și susține populația, dat fiind faptul că mulţi trăiesc din agricultură. Dar precipitațiile excesive pot provoca inundații, alunecări de teren și boli transmisibile de apă.

În urmă cu doar câteva săptămâni, peste 1,76 milioane de persoane au fost afectate de inundații severe în provincia nordică a Shanxi a Chinei.

×
Subiecte în articol: India inundatii morti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close