Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din Peru. Turiştii se plâng că militarii le cer bani ca să îi salveze (VIDEO)

Inundaţiile din Peru. Turiştii se plâng că militarii le cer bani ca să îi salveze (VIDEO)

Inundaţiile din Peru. Turiştii se plâng că militarii le cer bani ca să îi salveze (VIDEO)
Sursa foto: elicopter
29 Ian 2010   •   12:25

Continuă operaţiunile de salvare a turiştilor izolaţi de patru zile în Peru, în urma inundaţiilor. Autorităţile au utilizat 12 elicoptere pentru a-i evacua pe oameni. Piloţii au efectuat peste 100 de curse, până în prezent, însă 800 de turişti sunt în continuare blocaţi lângă vechiul oraş incaş.

Ca şi cum lucrurile nu ar fi fost destul de grave, autorităţile se confruntă şi cu o serie de acuzaţii din partea turilştilor evacuaţi. Oamenii susţin că militarii le-au cerut 300 de dolari ca să-i urce la bordul unui elicopter.

În plus, se pare că europenii şi americanii au avut priorotate, întrucât au fost primii salvaţi cu ajutorul elicopterelor. Aceştia ar fi plătit până la 500 de dolari ca să aibă acces prioritar în aparatul de zbor.

Până acum, inundaţiile au făcut 5 victime, dar autorităţile se tem că numărul acestora ar putea fi mai mare. Autorităţile sunt îngrijorate în special pentru turiştii plecaţi pe jos pentru a parcurge "drumul incaşilor", o cale de acces dificilă. Ruinele din Machu Pichu sunt una dintre cele mai apreciate atracţii turistice din lume.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Peru inundatii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close