Antena 3 CNN Externe Invazie de pitoni şi şerpi boa, în Florida. Localnicii sunt sfătuiţi să fie atenţi

Invazie de pitoni şi şerpi boa, în Florida. Localnicii sunt sfătuiţi să fie atenţi

Invazie de pitoni şi şerpi boa, în Florida. Localnicii sunt sfătuiţi să fie atenţi
Sursa foto: serpi boa
20 Iul 2009   •   18:14

Invazie de pitoni şi de şerpi boa în statul american Florida. Specialiştii spun că zeci de mii reptile de acest fel trăiesc în libertate şi pun în pericol viaţa locuitorilor. Autorităţile au infiinţat un departament special care încearcă să reducă numărul şerpilor.

Numărul şerpilor din Florida a explodat în ultimii ani. Specialiştii spun că de vină sunt proprietarii de astfel de animale. Mulţi dintre ei i-au lăsat în libertate după ce au ajuns greu de întreţinut din cauza dimensiunii foarte mari. Confruntaţi cu tot mai multe plângeri din partea locuitorilor, oficialii din zonă au înfiinţat departamentul Venom One, ai cărui membri se ocupă cu eutanasierea reptilelor.

Reptilele s-au înmulţit peste măsură şi din cauza faptului că o femelă-piton poate depune până la 50 de ouă pe an. În lipsa hranei, şerpii au ajuns să atace animalele de companie ale oamenilor.


Specialiştii spun că va fi foarte greu să reducă numărul reprilelor. Până când pericolul trece, oamenii sunt sfătuiţi să aibă mare grijă pe unde calcă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Florida SUA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close