Antena 3 CNN Externe Ioan, un zidar de 40 de ani, a găsit un telefon mobil şi l-a restituit proprietarului, iar acum riscă închisoarea, în Italia

Ioan, un zidar de 40 de ani, a găsit un telefon mobil şi l-a restituit proprietarului, iar acum riscă închisoarea, în Italia

Ioan, un zidar în vârstă de 41 de ani, care locuiește în Florenţa, a găsit un telefon mobil pe stradă și primul gând al acestuia a fost să îl restituie.

Ioan, un zidar de 40 de ani, a găsit un telefon mobil şi l-a restituit proprietarului, iar acum riscă închisoarea, în Italia
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   09:43

Bărbatul a răspuns la un apel de pe telefonul pe care îl găsise şi pe care intenţiona să îl restituie. Proprietarul şi-a recuperat mobilul, însă a sunat la poliție acuzând că românul i-a furat telefonul de fapt.

Bărbatul a rămas traumatizat pentru că a vrut să facă un gest frumos și acum este anchetat penal.

”Eram în drum spre serviciu, când am văzut un telefon mobil la pământ, în mijlocul străzii. Mi-am spus: Poate o maşină trece peste el şi-l sparge. Dacă mi s-ar întâmpla mie, m-aş enerva. Aşa că l-am luat, lăsându-l deschis, în aşteptarea apelului proprietarului. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliţia. M-a denunţat pentru furt şi acum risc procesul.

Am ajuns aici acum 20 de ani – spune el – şi mă simt grozav. Florenţa este oraşul meu şi nu m-am gândit niciodată că mă voi găsi într-o astfel de situaţie. Poate voi ajunge la judecător pentru că am vrut să returnez telefonul proprietarului său de drept. Nu este absurd?”  a povestit Ioan pentru La Nazione.

”Am fost parcat între via Sirtori şi viale Manfredo Fanti. Şi tocmai acolo, în mijlocul drumului am găsit telefonul mobil. L-am ridicat – era pornit şi funcţiona. Mi-am spus: îl iau, proprietarul o să sune mai devreme sau mai târziu”

Ioan încearcă să explice că i-a găsit telefonul mobil pe jos. ”El a continuat să ţipe. Şi poliţiştii au încercat să-l liniştească, dar nimic. I-am spus: „Dar crezi că dacă aş vrea să ţi-l fur, l-aş păstra şi ţi-aş răspunde?. Şi atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: „De fapt, ai fost prost”. 

”Am greşit să nu mă duc imediat la poliţie să raportez descoperirea telefonului, dar nu sunt hoţ. Şi nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit şi mi-aş dori măcar să-mi fie recunoscut acest lucru”, povestește românul.

×
Subiecte în articol: telefon florenta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close