Antena 3 CNN Externe Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul avionului ce efectua zborul MH370: Exerciţiile includeau manevre terestre, aeriene şi maritime cu muniţie reală

Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul avionului ce efectua zborul MH370: Exerciţiile includeau manevre terestre, aeriene şi maritime cu muniţie reală

Ipoteză ŞOCANTĂ în cazul avionului ce efectua zborul MH370: Exerciţiile includeau manevre terestre, aeriene şi maritime cu muniţie reală
19 Mai 2014   •   11:15

Scriitorul și ziaristul Nigel Cawthorne dă asigurări într-o nouă carte că avionul ce efectua zborul MH370, al companiei Malaysia Airlines, a fost doborât accidental, în cadrul unor exerciții militare comune desfășurate de SUA și Thailanda, informează AGERPRES.
Volumul semnat de Cawthorne relevă că avionul malaezian dispărut în luna martie ar fi fost doborât în cadrul unor manevre militare comune între SUA și Thailanda, dar la care au luat parte și alte țări, potrivit unor informații publicate de ziarul britanic The Independent. Cartea, care urmează să apară luni în Australia, arată că după doborârea avionului a început o operațiune de ''acoperire'' internațională pentru ca adevărul să nu iasă niciodată la lumină, potrivit lui Cawthorne.

Acesta subliniază că familiile pasagerilor zborului MH370 nu vor ști niciodată ''cu certitudine'' ce li s-a întâmplat celor apropiați și notează că teoria lui se susține pe mărturiile lui Mike McKay, un muncitor de pe o platformă petrolieră neo-zeelandeză, care afirmă că a văzut cum a căzut un avion în flăcări în Golful Thailandei.

Cartea relevă că atunci când avionul și-a întrerupt comunicațiile, aveau loc exerciții de antrenament în Marea Chinei de Sud, între Thailanda, SUA și militari din China, Japonia, Indonezia și altor țări. ''Exercițiile includeau manevre terestre, aeriene și maritime cu muniție reală'', susține Cawthorne.

''Să spunem că unul din participanți a doborât accidental avionul de pe zborul MH370. Aceste lucruri se întâmplă. Nimeni nu vrea un alt Lockerbie, astfel încât toți cei implicați ar avea toate motivele din lume să-și țină gura închisă'', a declarat Cawthorne, făcând aluzie la atentatul din 1988 care a dus la prăbușirea unui avion în Scoția.

Potrivit autorului, cutia neagră ar putea să fi fost aruncată pe țărmurile australiene pentru a induce în eroare echipele de salvare. Cartea a fost prost primită de rudele victimelor, care au considerat-o ''devastatoare'', după cum a declarat Irene Burrows, al cărui fiu și noră au murit la bordul avionului de pe zborul MH370. Ceea ce nu l-a împiedicat pe regizorul indian Rupesh Paul să se intereseze de material și să facă o propunere pentru realizarea unui lung metraj, în cadrul Festivalului de film de la Cannes.



×
Subiecte în articol: ipoteza carte exercitii militare SUA Thailanda
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close