Antena 3 CNN Externe Iran acuză SUA, Marea Britanie şi Pakistan de ajutarea teroriştilor şi promite răzbunare

Iran acuză SUA, Marea Britanie şi Pakistan de ajutarea teroriştilor şi promite răzbunare

Iran acuză SUA, Marea Britanie şi Pakistan de ajutarea teroriştilor şi promite răzbunare
Sursa foto: Jundallah
20 Oct 2009   •   01:41



Şeful Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, generalul Mohammad Ali Jafari declara că SUA, Marea Britanie şi Pakistan îi ajută pe teroriştii rebeli Jundallah, scrie agenţia de presă Fars .

"Există unele dovezi care arată că Jundallah este ajutată de serviciile de informaţii din SUA, Marea Britanie şi, din păcate, Pakistan. Aceasta implementează comploturile la ordinele lor," declara Jafari .

"O delegaţie din republica islamică merge în Pakistan pentru a oferi dovezi că Iranul este conştient de ajutorul lor pentru Jundallah". Acesta adăuga că Iranul va răspunde atacului terorist de duminică de o "manieră adecvată."

Duminică, un atac cu bombă în provincia iraniană Sistan-Baluchestan, la graniţa cu Pakistanul, a dus la moartea a 45 de persoane, inclusiv comandanţi ai Gărzilor Revoluţionare.

Grupul rebel sunit Jundallah (soldaţii lui Allah) şi-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Potrivit agenţiei de presă oficiale IRNA, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a cerut omologului pakistanez Asif Ali Zardari ca ţara sa să ajute la prindere teroriştilor.

Şeful Gărzilor Revoluţionare a promis să se "răzbune" contra SUA şi Marii Britanii.

În plus, televiziunea iraniană l-a citat pe generalul Mohammad Pakpour, comandant al trupelor terestre ale Gărzilor, a cărui adjunct a fost ucis în atentat: "Baza teroriştilor şi a rebelilor nu este în Iran. Ei sunt antrenaţi de America şi Marea Britanie în unele state vecine."
SUA, Pakistan şi Marea Britanie au condamnat toate atacul terorist, cel mai sângeros din perioada 1980-88, în timpul războiului cu Irak.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist republica islamica
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close