x close

Iranul a invitat toate ţările la învestirea preşedintelui Rohani, mai puţin SUA şi Israelul

de M.T.    |    23 Iul 2013   •   15:08
Iranul a invitat toate ţările la învestirea preşedintelui Rohani, mai puţin SUA şi Israelul

Iranul a invitat oficiali din toate ţările să asiste la ceremonia de învestire a noului preşedinte, Hassan Rohani, cu excepţia Statelor Unite ale Americii şi a Israelului, relatează marţi agenţia EFE, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.

„În mod normal, statele vecine şi cele care au legături strânse de prietenie cu noi vor participa la ceremonie”, dar „am adresat invitaţii tuturor statelor, cu excepţia SUA şi, evident, a regimului sionist care nu ne recunoaşte ca ţară”, a declarat oficialul iranian, în timpul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că, deocamdată, nu este în măsură să confirme cine va participa la festivitatea care se va desfăşura pe data de 4 august, la sediul Parlamentului din Teheran.

Este pentru prima dată după revoluţia islamică din anul 1979 când Iranul invită oficiali străini la ceremonia de învestire a preşedintelui.

Hassan Rohani a fost singurul candidat al moderaţilor şi reformiştilor şi a câştigat în mod surprinzător alegerile din luna iunie încă din primul tur.

El a promis mai multă flexibilitate în dialogul cu Occidentul pentru a relaxa sancţiunile internaţionale impuse ţării sale, însă capacitatea lui de acţiune este limitată, întrucât dosarele strategice, cum este cel nuclear, şi relaţiile internaţionale rămân sub autoritatea directă a liderului spiritual suprem, Ali Khamenei.
   

Citeşte mai multe despre:

iran Hassan Rohani
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati