Antena 3 CNN Externe Iranul neagă orice responsabilitate în comiterea atentatului de la Burgas

Iranul neagă orice responsabilitate în comiterea atentatului de la Burgas

Iranul neagă orice responsabilitate în comiterea atentatului de la Burgas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    08 Feb 2013   •   16:19

Ambasadorul Iranului în Bulgaria Gholamreza Bagheri a negat vineri, la Sofia, orice implicare iraniană în atentatul antiisraelian din 18 iunie de la Burgas, după ce Bulgaria a desemnat mişcarea Hezbollah ca responsabilă de atac, relatează AFP.
     
"Iranul nu are nicio legătură cu atentatul de la Burgas", a declarat ambasadorul, într-o conferinţă de presă, după care a "condamnat terorismul sub toate formele sale".
   
Acesta a sugerat că, în realitate, Israelul a provocat atentatul de pe aeroportul de la Burgas, în care cinci turişti israelieni şi un şofer bulgar au fost ucişi, iar alte aproximativ 30 de persoane au fost rănite.
   
Ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov a declarat marţi că dispune de "informaţii privind finanţări şi o apartenenţă la Hezbollah a două persoane". Cetăţeni libanezi, unul dintre cei doi bărbaţi are paşaport canadian, iar celălalt australian, potrivit ministrului.
   
Miercuri, Hezbollahul a acuzat Israelul că generează o "campanie internaţională de calomnii" la adresa sa, fără să comenteze în mod direct acuzaţiile Sofiei.

Citeşte şi:

Suspecţii atentatului de la Burgas au fugit în România, susţine ministrul bulgar de Interne
   

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close