Antena 3 CNN Externe Iranul susţine că a trimis o A DOUA MAIMUŢĂ în spaţiu

Iranul susţine că a trimis o A DOUA MAIMUŢĂ în spaţiu

Iranul susţine că a trimis o A DOUA MAIMUŢĂ în spaţiu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Dec 2013   •   14:37
Iranul a anunţat, sâmbătă, că a trimis o a doua maimuţă în spaţiu şi a adus-o înapoi teafără, aceasta fiind cea mai recentă demonstraţie a capacităţilor acestei ţări de a lansa rachete în spaţiu, informează Reuters, conform Mediafax.
Potrivit agenţiei de stat IRNA, "preşedintele Hassan Rouhani (...) i-a felicitat pe cercetătorii şi experţii iranieni pentru că au trimis cu succes o a doua creatură vie în spaţiu".
Iranul a anunţat în ianuarie anul acesta că a trimis prima sa maimuţă în spaţiu.
Rouhani a folosit platforma de socializare Twitter pentru a marca cel mai recent eveniment, o demonstraţie a capacităţilor sale de a trimite rachete în spaţiu, care provoacă îngrijorare în rândul puterilor vestice şi a unor state din Golf în ceea ce priveşte ambiţiile nucleare ale Iranului. 
Rouhani a spus că maimuţa, numită Fargam, s-a întors pe Pământ "teafără".
În noiembrie, cele mai mari şase puteri ale lumii şi Guvernul de la Teheran au semnat un acord nuclear. Acordul încheiat pe 24 noiembrie între Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) prevede limitarea, timp de şase luni, a activităţilor nucleare iraniene, în schimbul atenuării sancţiunilor economice internaţionale.
Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close