Antena 3 CNN Externe Islamabad, Pakistan. Cinci ani de la asasinarea premierului Benazir Bhutto

Islamabad, Pakistan. Cinci ani de la asasinarea premierului Benazir Bhutto

Islamabad, Pakistan. Cinci ani de la asasinarea premierului Benazir Bhutto
Sursa foto: Foto: AFP
27 Dec 2012   •   14:18

Pakistanul o comemorează zilele acestea pe Benazir Bhutto, la cinci ani după asasinarea fostului prim ministru.

Bhutto, de două ori aleasă pentru funcţia de premier la Islamabad, a fost asasinată la data de 27 decembrie 2007, într-un atac armat, urmat de sinuciderea criminalului.

Mii de persoane sunt aşteptate să se adune azi la mausoleul familiei din Larkana, acolo unde Bilawal Bhutto Zardari, fiul lui Benazir şi al preşedintelui Asif Ali Zardari, va ţine primul discurs public pentru a-şi anunţa debutul în viaţa politică.

Conform AFP, Bilawal, în vârstă de 24 de ani, este prea tânăr pentru a candida la viitoarele alegeri din primăvară. Ptrivit legii pakistaneze, o persoană poate candida pentru ocuparea unei funcţii publice doar dacă are vârsta minimă 25 de ani.

Bilawal este copreşedintele Partidului Popular Pakistanez, alături de tatăl său, iar în mai l-a acuzat pe Pervez Musharraf, fostul lider militar al ţării, că a "ucis-o pe mama sa", prin saboatarea deliberată a echipei care se ocupa de secutitatea acesteia.

La acel moment, regimul Musharraf a aruncat responsabiliatea asasinatului pe un lider taliban, Baitullah Mehsud, care a negat implicarea în acest incident şi care a fost ucis de o dronă americană în august 2009.

"Lăsaţi-ne să rezolvăm şi să combatem forţele extremiste şi teroriste. Vrem să lucrăm pentru progresul şi prosperitatea ţarii noastre", a declarat Bilawal într-un comunicat oficial, preluat de Al Jazeera.

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close