Antena 3 CNN Externe Islamiștii din Norvegia au creat o grupare denumită “Soldații lui Allah”. Ce își propune gruparea

Islamiștii din Norvegia au creat o grupare denumită “Soldații lui Allah”. Ce își propune gruparea

Islamiștii din Norvegia au creat o grupare denumită “Soldații lui Allah”. Ce își propune gruparea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Feb 2016   •   09:36
Persoane cunoscute ca având legături cu cercurile islamiste din capitala norvegiană au anunţat crearea unui grup intitulat 'Soldaţii lui Allah' pentru a contracara patrulele de extremă dreapta botezate 'Soldaţii lui Odin', relatează sâmbătă thelocal.no, conform Agerpres.

"Ca răspuns la patrulele grupului necredincios 'Soldaţii lui Odin', noi, musulmanii, am ales să creăm un grup care va patrula pe străzi, întâi la Oslo, pentru a preveni răul şi a încuraja binele", a declarat o sursă apropiată islamiştilor din Norvegia.

Grupul se autointitulează Jundullaah, care tradus în engleză înseamnă 'Soldaţii lui Allah'.

La finalul săptămânii trecute, grupuri de autoapărare botezate 'Soldaţii lui Odin' (Odin este zeul războiului în mitologia nordică, n.r.) au patrulat pe străzile din câteva oraşe norvegiene, ceea ce arată că mişcarea apărută în Finlanda se extinde în Europa de Nord, pe fondul crizei imigranţilor. Zeci de bărbaţi, unii dintre ei îmbrăcaţi cu geci de piele cu un logo menit a reprezenta o cască de viking, s-au adunat în seara zilei de 20 februarie în oraşe precum Stavanger, Drammen şi Kristiansand.

Grupul, care are de asemenea ramificaţii în Danemarca şi Suedia, copiază o mişcare apropiată de extremă-dreapta apărută anul trecut în Finlanda.

În Norvegia, acest grup a apărut pe 13 februarie, când 14 bărbaţi au patrulat timp de trei ore pe străzile din oraşul Tonsberg.

×
Subiecte în articol: Islamisti grupare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close