x close

Israel: Hezbollah este ?adevărata armată libaneză?

08 Dec 2009   •   21:21
Israel: Hezbollah este ?adevărata armată libaneză?
heznollah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu avertiza guvernul libanez că va fi considerat responsabil pentru orice atac după ce a dat grupării Hezbollah dreptul de a folosi armele sale contra Israel.
"Hezbollah este astăzi adevărata armată libaneză şi a înlocuit armata Libanului ca forţă dominantă prin autorganziarea şi înarmarea ca o armată deplină," declara acesta comisiei de afaceri externe şi apărare a Parlamentului.
"Guvernul libanez şi Hezbollah se contopesc şi vor fi consideraţi responsabili pentru orice atac contra Israelului," declara Netanyahu, citat de unul din parlamentari.
Săptămâna trecută, guvernul Libanului a adoptat o declaraţie prin care acord Hezbollah dreptul de a folosi armele contra Israelului, după ce a format un guvern de coaliţie care cuprinde şi această organizaţie.
Premierul israelian menţiona că rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU ce a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel şi Hezbollah s-a dovedit un eşec.
"Rezoluţia 1701 nu rezistă testului realităţii. S-a prăbuşit. Rezoluţia 1701, ca acord internaţional menit a împiedica reînarmarea Hezbollah, a eşuat pe deplin. Numărul de rachete pe care le are azi Hezbollah este mult mai mare decât cel anterior războiului de 34 zile?.
Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati