Antena 3 CNN Externe Israelul își retrage diplomații din Turcia. Alerta de securitate este la nivel maxim

Israelul își retrage diplomații din Turcia. Alerta de securitate este la nivel maxim

Israelul le-a cerut diplomaților săi din Turcia să părăsească cât mai repede țara, pe fondul numeroaselor "amenințări teroriste".

Israelul își retrage diplomații din Turcia. Alerta de securitate este la nivel maxim
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   22:40

Diplomaților israelieni din Turcia li s-a cerut să părăsească ţara ca ''măsură de securitate'', a declarat joi, pentru AFP, o sursă apropiată dosarului.

Israelul le-a cerut, miercuri, cetăţenilor săi să părăsească Turcia cât mai curând posibil pentru propria lor securitate, invocând "ameninţări teroriste" tot mai mari pentru populația din străinătate, a indicat consulatul statului evreu din Istanbul.

Aceasta este o măsură temporară şi ar trebui să fie de scurtă durată, notează sursa citată.

Potrivit acestei surse, alerta de securitate pentru călătorii israelieni în Turcia a fost "ridicată la nivelul 4, cel mai înalt".

Citește și: România trimite ajutoare în Fâșia Gaza. Transportul produselor va fi efectuat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale

"Ca urmare a creşterii continue a ameninţărilor teroriste împotriva israelienilor din străinătate (...) toţi israelienii care se află în Turcia trebuie să plece cât mai curând posibil", a avertizat, de asemenea, Consiliul Naţional de Securitate israelian într-un comunicat oficial.

Proteste au avut loc marţi seara în faţa Consulatului israelian din Istanbul şi în faţa Ambasadei din Ankara, după atacul cu rachetă asupra unui spital din Fâşia Gaza care a provocat un val de condamnări şi demonstraţii în lumea arabă.

Israelul şi palestinienii se acuză reciproc de acest atac, pe care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit statului evreu.

Cele două ţări au reluat relaţiile diplomatice anul trecut, după un deceniu, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Israel turcia diplomati alerta securitate
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close