Antena 3 CNN Externe Israel anunță vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză

Israel anunță vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză

Autoritățile din Israel au anunțat că vor declanșa campania de vaccinare cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Specialiștii se tem că varianta Delta se va răspândi din ce în ce mai mult.

Israel anunță vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2021   •   15:55

La fel ca și în alte țări ale lumii, tulpina Delta a noului coronavirus a provocat o creștere a numărului de infecții în Israel, răspândirea tulpinei fiind foarte rapidă, astfel că s-a ajuns, din păcate, și 450 de persoane infectare în decurs de numai 24 de ore.

Israelul va administra un rapel al vaccinului Pfizer, iar persoanele vizate sunt adulții cu un sistem imunitar slăbit.

Autoritățile medicale din Israel analizează, în momentul de față, dacă administrarea celei de-a treia doze de vaccin trebuie făcută la nivelul întregii populații a țării.

Israelienii care suferă de disfuncții ale sistemului imunitar vor fi eligibili de acum înainte pentru a primi o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat duminică ministrul sănătății, Nitzan Horowitz.

Pfizer și BioNTech sunt principalii furnizori de vaccin ai Israelului.

Reprezentanții lor au anunțat, joi, că vor solicita autorităților de reglementare americane și europene să autorizeze administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-COVID.

Aproximativ 60% din populația Israelului –  9.3 milioane de locuitori – a fost vaccinată cu Pfizer.

Un număr de 46 de bolnavi de COVID-19 sunt internați în stare gravă în spitalele din Israel, iar circa jumătate dintre aceștia sunt vaccinați, majoritatea făcând parte din grupele de risc, conform autorităților israeliene.

Totodată, vorbind despre actualul regim de vaccinare în două doze, Horowitz a menționat că pentru a suplini lipsa de Pfizer – actuala tranșă expiră în această lună, iar momentan nu se știe cu exactitate când va veni următoarea – vor fi folosite doze de Moderna din stocurile țării.

Cu privire la poziţia Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, cât şi Agenţia Europeană a Medicamentului, acesteau au afirmat că protocolul cu două doze este suficient.

Virusul a ucis peste 4 milioane de oameni din întreaga lume într-un an şi jumătate de când a fost declarată pandemie. SUA ocupă primul loc cu cel mai mare număr de decese raportate, cu peste 600.000, urmate de Brazilia şi India. 
 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close