Antena 3 CNN Externe Israelul a comemorat luni 65 de ani de la Holocaust (VIDEO)

Israelul a comemorat luni 65 de ani de la Holocaust (VIDEO)

Israelul a comemorat luni 65 de ani de la Holocaust (VIDEO)
Sursa foto: holocaust
12 Apr 2010   •   17:53

Israelul s-a oprit luni timp de două minute. Pe tot cuprinsul ţării, oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului. Şase milioane de evrei au fost ucişi de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Încă din 1960, sunetul sirenelor din 12 aprilie opreşte traficul iar trecătorii rămân pe loc timp de două minute în memoria celor şase milioane de victime ale Holocaustului. Toată populaţia îşi încetează orice activitate, şi rămâne în poziţie de drepţi timp de 120 de secunde.

În această zi, teatrele, cinematografele sau barurile din Israel sunt închise iar orice emisiune de divertisment este interzisă. Cu toate acestea, oficialii israelieni spun că restul lumii pare să uite ce s-a întâmplat acum 65 de ani.

"Avem de-a face cel mult cu o reacţie lipsită de energie, iar până şi aceasta dispare. Lumea nu mai e revoltată, nu asistăm la respingerea acestor fapte, la denunţarea lor fermă. Lumea nu-şi revizuieşte atitudinea. Şi de parcă asta n-ar fi de ajuns, sunt oameni care ne critică şi sunt împotriva Israelului. La 65 de ani de la Holocaust, trebuie să o spunem direct: cel mai revoltător lucru este lipsa revoltei" a spus premierul israelian.

Ziua memorială a Holocaustului este comemorată în Israel pe data de 27 a lunii ebraice Nissan. Printr-o hotărâre a Parlamentul israelian din 1951, a fost aleasă această zi care cade între data revoltei din ghetoul Varşoviei, şi Ziua memorială a Israelului pentru soldaţii morţi în luptele pentru ţară.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Holocaust comemorare
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close