Antena 3 CNN Externe Israelul îi retrage o invitaţie lui Laszlo Kover după participarea la comemorarea lui Jozsef Nyiro

Israelul îi retrage o invitaţie lui Laszlo Kover după participarea la comemorarea lui Jozsef Nyiro

Israelul îi retrage o invitaţie lui Laszlo Kover după participarea la comemorarea lui Jozsef Nyiro
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    25 Iun 2012   •   11:21

Preşedintele Knesstului Reuven Rivlin a anulat o invitaţie de a vizita Istaelul adresată lui Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, după ce acesta a participat recent la o comemorare a poetului ungar Jozsef Nyiro în România, potrivit ediţiei de duminică a The Jerusalem Post, relatează MTI.

Kover urma să participe în iulie, în Israel, la marcarea a 100 de ani de la naşterea diplomatului suedez Raoul Wallenberg, care a salvat mii de evrei ungari în cursul Holocaustului.

Potrivit publicaţiei israeliene, Rivlin şi-a exprimat consternarea faţă de omagiul adus de Kover lui Nyiro, al cărui partid a "cooperat cu criminalii nazişti germani în realizarea programului lor de anihilare a poporului evreu", scrie Mediafax.

"Oricine participă la un asemenea eveniment nu este posibil să ia parte la un eveniment în onoarea unui om ca Raoul Wallenberg, un far al umanităţii, care a salvat evrei, un simbol al luptei împotriva Germaniei naziste şi colaboratorilor săi, un om care a ales să se identifice cu ei şi să le aducă un omagiu", se arată într-o scrisoare pe care Rivlin i-a trimis-o lui Kover.


×
Subiecte în articol: Holocaust
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close