Antena 3 CNN Externe Italia a identificat 53 de potenţial terorişti pe teritoriul său

Italia a identificat 53 de potenţial terorişti pe teritoriul său

Italia a identificat 53 de potenţial terorişti pe teritoriul său
08 Ian 2015   •   17:02

Ministrul de Interne italian, Angelino Alfano (foto), a declarat astăzi, pentru postul naţional de televiziune RAI, că au fost identificaţi 53 de jihadişti străini, care "sunt în Italia sau au strânse legături în Italia".

"Le cunoaştem identitatea. Asta nu înseamnă că toţi cei 53 sunt italieni. Mulţi dintre ei au tranzitat Italia în drumul lor spre sau dinspre zonele de conflict", spune Alfano.

Oficialul italian a menţionat că actualul guvern de la Roma a luat o serie de măsuri pentru a combate extremiştii.

"Avem pregătit un proiect de lege prin care vom combate mai uşor militanţii străini. Avem în vedere nu numai împiedicarea celor care vor să lupte în diversele teatre de război din lume, ci şi a celor care se ocupă de recrutarea lor", declară Alfano.

De asemenea, ministrul italian a spus că în prezent se lucrează la un proiect legislativ prin care poliţia va beneficia de o autoritate sporită şi va putea retrage paşapoartele celor care sunt suspectaţi de activităţi teroriste.

Potrivit oficialului guvernamental, o măsură suplimentară va viza monitorizarea riguroasă a reţelelor de internet, prin care se va putea depista mesajele dintre jihadişti sau susţinătorii şi simpatizanţii acestora.

×
Subiecte în articol: militanti extremisti jihadisti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close