Antena 3 CNN Externe Italia este mistuită simultan de incendii, grindină, inundații severe și alunecări de teren. Populația este copleșită de vremea extremă

Italia este mistuită simultan de incendii, grindină, inundații severe și alunecări de teren. Populația este copleșită de vremea extremă

Zilele acestea, fenomenele meteorologice extreme nu au ocolit Italia. Țara se află între inundații severe, grindină, alunecări de teren și incendii de vegetație.

Italia este mistuită simultan de incendii, grindină, inundații severe și alunecări de teren. Populația este copleșită de vremea extremă
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    05 Aug 2021   •   20:03

În Tirolul de Sud, ploile abundente au făcut râurile să iasă din matcă, iar mai multe drumuri au fost închise din cauza unor alunecări de pământ care au îngrozit întreaga țară. 

Râul Isarco a ieşit din matcă în oraşul Klausen, iar poliţiştii i-au îndemnat pe rezidenţi să îşi mute automobilele parcate în parcări subterane şi să se pregătească de inundaţii severe.

În Lombardia, localnicii se confruntă cu creşterea nivelurilor râurilor şi cu torente de noroi, inclusiv de-a lungul malurilor Lacului Como, care s-a revărsat pentru o scurtă perioadă, inundând străzile oraşului care poartă același nume.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În regiunea Lacului Garda, torente de noroi s-au abătut asupra unui hotel din oraşul Limone sul Garda, iar aproximativ 100 de turişti au fost nevoiți să părăsească incinta în noaptea de miercuri spre joi, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Serviciul de pompieri din Italia a trimis peste 1.000 de angajaţi în zonele afectate, potrivit Protecţiei Civile, iar întreaga ţară este vizată de o alertă de urgenţă de gradul II, al doilea ca intensitate pe o scală cu patru niveluri.

Zilele trecute, o grindină puternică a lovit o parte din porțiunea de nord a drumului dintre Milano și Napoli, care acoperă o distanță de 804 kilometri.

Tot zilele acestea, cel puțin cinci persoane au fost rănite, iar mai mulți turiști au fost evacuați după ce mai multe incendii de vegetație au devastat o pădure de pini de lângă o plajă din Pescara, întrucât unul dintre cele mai crunte valuri de căldură din ultimele decenii a străbătut sud-estul Europei.

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close