Antena 3 CNN Externe Italia interzice evenimentele de Anul Nou pe fondul creşterii numărului de infecţii cu COVID

Italia interzice evenimentele de Anul Nou pe fondul creşterii numărului de infecţii cu COVID

Italia a înăsprit restricţiile pentru a reduce numărul tot mai mare de infecţii cu COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor festivităţilor publice de Anul Nou.

Italia interzice evenimentele de Anul Nou pe fondul creşterii numărului de infecţii cu COVID
Sursa foto: Pexels/Olya Kobruseva
de Alexandra Ionescu    |    24 Dec 2021   •   15:25

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măştilor va fi din nou obligatorie în aer liber şi a ordonat oamenilor să folosească măştile Ffp2, mai protectoare, în transportul public şi în locurile publice, cum ar fi teatrele, cinematografele şi la evenimentele sportive.

În plus, concertele şi evenimentele în aer liber vor fi interzise până la 31 ianuarie, iar discotecile şi cluburile de dans vor fi nevoite să se închidă trebui până la această dată, într-un efort de a preveni socializarea în masă în perioada sărbătorilor.

Anunţul a fost făcut în ziua în care Italia a înregistrat un număr record de 44.595 de noi cazuri de coronavirus, o creştere de peste 70% în doar o săptămână, în timp varianta Omicron se răspândeşte rapid în toată ţara.

Decesele încep, de asemenea, să crească, ajungând joi la 168, cel mai mare număr din luna mai, dar rămân cu mult sub ratele înregistrate în timpul valurilor anterioare de infecţie, în principal datorită numărului mare de persoane vaccinate în Italia.

Speranza a declarat că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinaţi, dar guvernul a vrut să accelereze livrarea celei de-a treia vaccinări de rapel, considerată a fi cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron, care face ravagii în Europa şi Statele Unite. Guvernul va reduce timpul de aşteptare pentru un rapel după a doua vaccinare de la cinci luni la patru luni.

În plus, miniştrii au fost de acord să reducă valabilitatea certificatelor de sănătate COVID-19, care sunt necesare pentru a avea acces la o serie de locuri şi servicii, recunoscând faptul că eficacitatea vaccinului se estompează în timp.

Prin urmare, de la 1 februarie, certificatele, care înregistrează dacă o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat recent de coronavirus, vor fi valabile doar şase luni, în loc de nouă în prezent. Italia a fost prima ţară occidentală care a fost afectată de pandemie anul trecut şi a înregistrat până în prezent 136.245 de decese - al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie, informează Mediafax.

Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a declarat că este hotărât să evite revenirea la blocaje generalizate.

×
Subiecte în articol: Italia restricţii anul nou COVID-19 omicron
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close