Antena 3 CNN Externe Italia, lovită de ninsori. Trafic feroviar perturbat şi şcoli închise în cea mai friguroasă iarnă din ultimii 27 de ani

Italia, lovită de ninsori. Trafic feroviar perturbat şi şcoli închise în cea mai friguroasă iarnă din ultimii 27 de ani

Italia, lovită de ninsori. Trafic feroviar perturbat şi şcoli închise în cea mai friguroasă iarnă din ultimii 27 de ani
Sursa foto: Foto: commercialappeal.com
01 Feb 2012   •   13:04

Ninsoarea face ravagii şi în Italia. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore a provocat, miercuri, întârzieri ale trenurilor precum şi închiderea şcolilor din unele regiuni, relatează AFP.
   
Compania care se ocupă cu administrarea autostrăzilor din Italia a anunţat că aproximativ 1.000 de kilometri de autostradă sunt afectaţi de ninsori însă că circulaţia se desfăşoară în parametri aproape normali.
   
În câteva regiuni din centrul Italiei, precum Toscana, Umbria sau Emilia-Romana, circulaţia a fost intezisă pentru camioanele de peste 7,5 tone.
   
Câteva trenuri regionale din aceeaşi zonă au înregistrat întârzieri, în timp ce trenurile de mare viteză circulă normal, conform companiilor de căi ferate.
   
În Filettino, din Latio, primăria a închis şcolile din cauza ninsorilor abundente, aproximativ 40 de centimetri de zăpadă depuşi în timpul nopţii împiedicând circulaţia pe teritoriul municipalităţii.
   
La Trieste, nord-estul Italiei, prognozele meteo au anunţat rafale de vânt de până la 130 de kilometri pe oră în cursul serii, în timp ce la Roma ar putea ninge în noaptea de joi spre vineri, fiind pregătite 100 de tone de sare pentru situaţii de urgenţă.
   
Ninge şi pe Etna, în Sicilia, şi Vezuviu, în apropiere de Napoli.
   
Conform prognozelor, Italia va fi afectată de cel mai grav val de frig din ultimii 27 de ani, cauza principală fiind frontul atmosferic venit din Siberia.
   

×
Subiecte în articol: scoli inchise Sicilia zapada ninsoare
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close