Antena 3 CNN Externe Italia renunță la masca în aer liber din 28 iunie

Italia renunță la masca în aer liber din 28 iunie

Ministrul Sanatatii din Italia a anuntat ca tara va renunta la purtarea obligatorie a mastii de protectie in aer liber de pe 28 iunie.

Italia renunță la masca în aer liber din 28 iunie
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    22 Iun 2021   •   17:29

Italia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, va ridica obligativitatea purtării măştii în aer liber începând de luni, 28 iunie, a anunţat Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza.

Vor putea merge pe stradă fără mască locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”. 

Inițial, vor renunța la mască locuitorii din "zonele albe", acolo unde infectarile cu COVID-19 au scăzut considerabil, însă autoritățile de la Roma sunt optimiste și spun că până la intrarea în vigoare a măsurii, în toata peninsula vor scădea cazurile.

Cu toate acestea, în locurile aglomerate și în mijloacele de transport în comun, măsura purtării măștii de protecție se va menține.

Media zilnică a îmbolnăvirilor, în Italia, săptămâna trecută, a fost sub o mie de cazuri și peste 50% dintre cetățeni au fost vaccinați cu cel puțin o doză.
 

×
Subiecte în articol: Italia mască fara masca COVID-19
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close