Antena 3 CNN Externe Jaboya, practica ce ŞOCHEAZĂ lumea civilizată. "Aşa sunt nevoită să îmi achit facturile"

Jaboya, practica ce ŞOCHEAZĂ lumea civilizată. "Aşa sunt nevoită să îmi achit facturile"

Jaboya, practica ce ŞOCHEAZĂ lumea civilizată. "Aşa sunt nevoită să îmi achit facturile"
de O.P.    |    18 Feb 2014   •   12:15
Lumea nu este aşa cum o vedem noi. Există locuri murdare, în care oamenii supravieţuiesc făcând cele mai groaznice lucruri. "Am ajuns să îmi plătesc hrana prin sex. Numai aşa pot să îmi întreţin copiii", spune o femeie din Kenya, care a gustat amărăciunea Jaboya - o "monedă" de schimb ce devine din ce în ce mai populară în ţările sărace.

În Kenya principala monedă de schimb este sexul, nu banii. Femeile îşi vând trupul, din dorinţa firească de a supravieţui încă o zi şi cu speranţa că nu vor mai trebui să facă acest lucru şi copiii lor.

În traducere, Jaboya înseamnă "sex pentru peşte" - aşa că lucrurile sunt foarte "simple": orice femeie care vrea să trăiască, trebuie să facă acest lucru.



Lucy Odhiambo are 35 de ani şi este mamă a cinci copii. "Nu am alte mijloace. Trebuie să aduc pâine pe masă, iar Jaboya este singura monedă pe care o am asupra mea. De regulă întreţin relaţii sexuale cu unul sau doi pescari pe săptămână. Ştiu că mă pot îmbolnăvi, dar nu am de ales, pentru că ştiu că şansa ca fiii mei să ducă o viaţă mai bună este ca ei să meargă la şcoală, iar eu voi face orice pentru asta", a spus femeia pentru CNN.

Din cauza acestei practici, rata îmbolnăvirii cu HIV este foarte mare. Peste 15%, dublu faţă de media la nivel naţional, iar cauza principală este practica jaboya.

×
Subiecte în articol: HIV SIDA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close