Antena 3 CNN Externe Jaf ca în filme! 20 de bandiţi echipați cu armament greu au spart o bancă şi luat ostatici, în Brazilia

Jaf ca în filme! 20 de bandiţi echipați cu armament greu au spart o bancă şi luat ostatici, în Brazilia

Un jaf inspirat parcă din filmele de acţiune a avut loc în Brazilia. Aproximativ 20 de bandiţi echipați cu armament greu și explozibil au spart o bancă dintr-un oraș cu peste 200 de mii de locuitori din sudul țării.

Jaf ca în filme! 20 de bandiţi echipați cu armament greu au spart o bancă şi luat ostatici, în Brazilia
Sursa foto: g1.globo.com
de Claudia Popovici    |    02 Dec 2020   •   22:15

Atacul a avut loc în Cameta, un oraș cu 130.000 de locuitori situat la 200 km sud de Belem, capitala statului amazonian Para.

Potrivit mărturiilor locuitorilor, relatate de site-ul de știri G1, mai multe persoane care se uitau la un meci de fotbal într-un bar au fost luați ostatici și folosiți de escroci ca scuturi umane.

"Peste 20 de infractori puternic înarmați, cu arme de calibru mare, precum puști de asalt", au atacat o agenție a băncii publice Banco do Brasil, a declarat secretarul pentru Securitate din Para.

Un ostatic a fost împușcat mortal

Un ostatic a fost împușcat mortal și un locuitor din orașul Cameta a fost rănit la picior, potrivit autorităților locale.

Atacul a fost filmat de un martor şi poate fi văzut AICI

În imagini se poate vedea un schimb de focuri pe străzile orașului. Au fost trase 34 de focuri de armă în mai puţin de 2 minute. Atacatorii au ucis unul dintre ostatici în timpul jafului, a adăugat ministerul, în timp ce un alt locuitor din zonă a fost împușcat în picior și se află în stare stabilă la spital. Ulterior, poliția a găsit o camionetă încărcată cu explozibil abandonată pe un drum din apropiere.

Atacul din Cameta a venit la o zi după un jaf similar la o filială a Banco do Brasil din orașul Criciuma, din sudul țării


Cu o zi înainte, orașul Criciuma, 217.000 locuitori, în statul Santa Catarina (sud), la 3.600 km de Cameta, a trăit o noapte de teroare. Circa 30 de oameni au atacat o bancă cu un mod de operare similar, dar nicio persoană nu și-a pierdut viața. În luna iulie, zeci de bărbați înarmați au terorizat o mică localitate din interiorul statului Sao Paulo, Botucatu, cu același mod de operare.



Cele trei localități vizate prezintă același profil: mărime medie, departe de marile metropole

Numărul de crime a scăzut mult în Brazilia după ce președintele Jair Bolsonaro și-a preluat mandatul în 2019, dar între timp a început să crească din nou. În țară au avut loc 32.298 de crime în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 4% față de perioada similară a anului trecut, potrivit unui bilanț al site-ului de știri G1.

×
Subiecte în articol: jaf Brazilia
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close