Antena 3 CNN Externe Jaf record în Marea Britanie. Hoţii au furat bijuterii în valoare de 40 milioane de lire sterline (VIDEO)

Jaf record în Marea Britanie. Hoţii au furat bijuterii în valoare de 40 milioane de lire sterline (VIDEO)

Jaf record în Marea Britanie. Hoţii au furat bijuterii în valoare de 40 milioane de lire sterline (VIDEO)
12 Aug 2009   •   12:28

Cartierul Mayfair din Londra a fost scena unui jaf record, doi bărbaţi reuşind să fure bijuterii în valoare de 40 de milioane de lire sterline (47 milioane de euro), informează AFP, care citează Scotland Yard. Acesta este cel mai important furt de bijuterii din Marea Britanie, şi al doilea din lume. Furtul a avut loc joia trecută, însă abia acum au fost făcute publice detaliile spargerii.

Cei doi bărbaţi, eleganţi, au intrat în plină zi (ora locală 16.40) în magazinul Graff, situat în vestul Londrei. Ei au ameninţat personalul cu revolvere şi apoi au dispărut cu 43 de bijuterii. Bărbaţii au luat cu ei o angajată, au tras un foc de armă în semn de avertisment, şi apoi au fugit dând drumul femeii. Cu toate că cei doi au mai tras un foc de armă în timp ce-şi schimbau maşina de fugă, nimeni nu a fost rănit.

"Bărbaţii sunt foarte de periculoşi şi au tras cel puţin două focuri de armă pe străzile pline de oameni din Londra, în timp ce fugeau", a declarat detectivul Pam Mace, din cadrul Scotland Yard.

Fotogafii şi imagini ale camerelor de supraveghere au fost făcute publice de poliţia londoneză marţi. Publicul a fost rugat să comunice orice fel de informaţii ar deţine despre jaf. "Cineva trebuie să îi ştie pe cei doi, au vorbit mult (despre acest jaf) înainte sau după", a mai spus Mace.

În 2003, din acelaşi magazin, Graff, s-a furat bijuterii în valoare de 23 de milioane de lire sterline, acesta fiind recordul precedent pentru furtul de bijuterii în ţară.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Scotland Yard
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close