Antena 3 CNN Externe Japonezii comemorează 66 de ani de la atacul de la Hiroshima

Japonezii comemorează 66 de ani de la atacul de la Hiroshima

Japonezii comemorează 66 de ani de la atacul de la Hiroshima
Sursa foto: Foto: tiptoptens.com
06 Aug 2011   •   19:25

Japonezii marchează sâmbătă, 6 august, împlinirea a 66 de ani de la evenimentele de la Hiroshima. Cu aceată ocazie, premierul Naoto Kan şi-a luat angajamentul de a reduce dependenţa Japoniei de energia nucleară.

Astfel, câteva mii de persoane s-au strans la Monumentul păcii din Hiroshima, unde au ţniut un moment de reculegere în memoria celor 140.000 de morţi de pe urma primului atac cu bombă atomică din 1945, din partea Statelor Unite al Americii., informează Adevărul.

Primul-ministru a promis în faţa poporului că va analiza cu atenţie "convingerile convenţionale" potrivit cărora energia nucleară este suficient de sigură. În acelaşi timp, ţara se confruntă cu o alertă continuă de pe urma cutremurului devastator din 11 martie de la Fukushima.

"Vom reflecta profund asupra convingerilor convenţionale potrivit cărora energia nucleară este sigură, vom analiza atent cauza accidentului şi - pentru a oferi siguranţă - vom implementa măsuri fundamentale", a declarat Kan.

"Voi reduce dependenţa Japoniei de energie nucleară, vizând să creez o societate care nu se va baza pe generaţia energiei atomice"

 


La 6 august 1945, avionul american "Enola Gay" a lansat de la o înălţime de nouă mii de metri bomba atomică "Little Boy" asupra oraşului Hiroshima.

Bomba de patru tone şi jumătate a explodat la aproape 600 de metri de sol şi a produs un val de căldură care a ajuns până la patru mii de grade Celsius pe o suprafaţă de patru kilometri şi jumătate. Trei zile mai târziu, americanii au lansat o altă bombă atomică asupra oraşului Nagasaki.

×
Subiecte în articol: hiroshima bomba nucleara japonia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close