Antena 3 CNN Externe Japonia, ameninţată de un nou taifun. Autorităţile au lansat o alertă de inundaţii şi alunecări de teren

Japonia, ameninţată de un nou taifun. Autorităţile au lansat o alertă de inundaţii şi alunecări de teren

Japonia, ameninţată de un nou taifun. Autorităţile au lansat o alertă de inundaţii şi alunecări de teren
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   12:27

Taifunul Jelawat, însoţit de rafale de vânt cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră, se îndrepta duminică spre coastele de vest ale Japoniei, regiune în care autorităţile au lansat o alertă pentru inundaţii şi alunecări de teren, relatează AFP.
   
Jelawat se afla către ora locală 14.00 (8.00, ora României) la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de extremitatea de sud a prefecturii Wakayama şi se deplasa către nord-est, cu rafale de vânt de până la 216 kilometri pe oră.
   
El urma să atingă Honshu, principala insulă a arhipelagului nipon, iar ulterior regiuni centrale, inclusiv Tokyo, în cursul zilei de duminică, potrivit Agenţiei japoneze de Meteorologie.
   
Valuri cu o înălţime de zece metri ar putea să atingă costa de la Pacific în apropierea capitalei, regiune în care Agenţia prevede că nivelul precipitaţiilor poate ajunge izolat până la 40 de centimetri în următoarele 24 de ore.
   
Jelawat a produs cel puţin 101 de răniţi după ce a atins, sâmbătă, sudul insulei japoneze Okinawa şi prefectura Kagoshima (sud), potrivit postului public de televiziune NHK.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close