Antena 3 CNN Externe Un britanic a murit după ce a stat 14 luni la ATI, bolnav de COVID. Bărbatul a refuzat să mai ia tratamentul: ‘Nu mai vreau să trăiesc așa”

Un britanic a murit după ce a stat 14 luni la ATI, bolnav de COVID. Bărbatul a refuzat să mai ia tratamentul: ‘Nu mai vreau să trăiesc așa”

Un bărbat despre care se crede că a prezentat cea mai lungă formă de COVID întâlnită la un pacient britanic a murit, cu două zile în urmă, după ce a refuzat să mai ia tratament.

Un britanic a murit după ce a stat 14 luni la ATI, bolnav de COVID. Bărbatul a refuzat să mai ia tratamentul: ‘Nu mai vreau să trăiesc așa”
de Laura Dinu    |    22 Iun 2021   •   10:27

Jason Kelk, în vârstă de 49 de ani, a fost internat la Spitalul Universitar St James din Leeds, după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, în martie, anul trecut. 

Sue Kelk, soția acestuia, în vârstă de 63 de ani, a anunțat vineri moartea lui Jason, spunând că ”a murit împăcat”. 

„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea tristă că Jason a murit, împăcat, la St Gemma’s, la ora 12.40pm”, a scris ea pe Facebook.

„Oamenii ar putea să creadă că nu a fost curajos, dar el a fost curajos! Chiar cred că a fost! Și cred că acesta este cel mai curajos lucru pe care l-ai putea face vreodată - să spui de fapt: ‘Nu mai vreau să trăiesc așa”.

În urmă cu doar o lună, Sue Kelly declara pentru Sky News că se teme că soțul ei „a renunțat la luptă” după ce starea lui s-a agravat și a început să se confrunte cu „atacuri de leșin”.

Kelk, care suferea de diabet tip 2 și astm, a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă în aprilie 2021, la nici o lună după internare, și a rămas acolo până de curând, când a fost mutat la un ospiciu. Boala i-a afectat serios plămânii și rinichii, și a dezvoltat probleme serioase la stomac, astfel încât trebuia hrănit intravenos. 

La începutul acestui ani, starea bărbatului părea să se amelioreze, începând să meargă și să respire și fără ajutorul unui ventilator pentru perioade scurte de timp. 

Înainte ca starea lui să se înrăutățească, Sue Kelk se declara mulțumită că soțul ei a început să bea ceai, să mănânce supă și să trimită mesaje. 

La acel moment, el spunea pentru Yorkshire Evening Post că speră să se întoarcă acasă pentru că își dorește să „stea pe canapea și să mănânce pește și chipsuri cu Sue în timp ce se uită la televizor. Lucruri normale... ”

„Familia mea este cea care m-a ținut să lupt. Ar fi fost un an foarte diferit fără ei”, mai spunea el. 

Din păcate, în luna mai, starea sa s-a degradat considerabil. A fost pus din nou pe ventilator după ce a dezvoltat două infecții. 

Jason Kelk a murit înconjurat de soție, mamă, tată și soră și lasă în urmă cinci fii vitregi și opt nepoți - doi dintre aceștia pe care nu i-a cunoscut niciodată pentru că s-au născut în ultimul an, scrie theguardian.com.

×
Subiecte în articol: jason kelk
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close