Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO cât timp e război nu este pe agendă

Jens Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO cât timp e război nu este pe agendă

Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice în cursul actualului conflict militar, izbucnit prin invazia rusă, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de agenţia Reuters.

Jens Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO cât timp e război nu este pe agendă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   19:11

"Eu cred că a înţeles toată lumea că a deveni membru al NATO în mijlocul unui război nu este pe agendă. Problema este ce se întâmplă când se încheie războiul", a afirmat Stoltenberg, în cursul unui eveniment organizat la Bruxelles de filiala germană a Fondului Marshall al Statelor Unite.

Liderii statelor membre NATO vor analiza, cu ocazia summitului programat în iulie în Lituania, posibilitatea de a oferi Ucranei garanţii de securitate după încheierea conflictului militar cu Rusia.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 455. Rusia ar putea pierde Bahmut mult mai repede decât l-a cucerit, arată o analiză Washington Post

Ucraina cere insistent aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.

Rusia se opune vehement unei astfel de acţiuni, iar acesta este unul dintre motivele invocate de Kremlin pentru a justifica actuala invazie militară în Ucraina.

Vezi şi: Oficial NATO: "Rusia poate ataca oricând. Trebuie să putem lupta diseară, cu ce avem!" Alianța face planuri pentru un război direct cu trupele Moscovei

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg Ucraina razboi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close