Antena 3 CNN Externe Cifre alarmante cu trei zile înainte ca la Tokyo să înceapă Jocurile Olimpice 2020: noi cazuri de infectare cu COVID-19

Cifre alarmante cu trei zile înainte ca la Tokyo să înceapă Jocurile Olimpice 2020: noi cazuri de infectare cu COVID-19

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au raportat alte nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus, inclusiv un sportiv. În total, 67 de cazuri de COVID-19 au fost depistate până acum.

Cifre alarmante cu trei zile înainte ca la Tokyo să înceapă Jocurile Olimpice 2020: noi cazuri de infectare cu COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2021   •   13:44

Un sportiv din Satul Olimpic se numără printre cei depistați cu COVID-19, conform raportului zilnic privind situația infectărilor publicat marți dimineață de organizatorii niponi.

Numărul total de cazuri pozitive de la Jocurile Olimpice, începând cu 1 iulie, a urcat la 67.

Luni, Comitetul olimpic ceh a confirmat că jucătorul de volei pe plajă Ondrej Perusic, 26 ani, a fost testat pozitiv la COVID-19, și a intrat în izolare la un hotel anume desemnat.

În afara celor 67 de cazuri pozitive identificate de organizatori, alte patru au fost raportate de prefecturile japoneze. Totuși, autoritățile locale nu sunt obligate să raporteze dacă testele pozitive sunt legate de Jocurile Olimpice.

Toyota și-a retras publicitatea de la TV cu privire la Jocurile Olimpice, în condițiile în care este unul dintre principalii sponsori. Decizia, pe fondul nemulțumirii populației cu privire la desfășurarea competițiilor.

Directorul executiv Akio Toyoda, nepotul fondatorului companiei, refuză să participe la ceremonia de deschidere, în condițiile în care aproximativ 200 de sportivi sunt afiliați cu Toyota și au contracte de publicitate cu compania.

Potrivit presei internaționale, toate aceste decizii au fost luate în Japonia pentru ca Toyota să nu fie asociată cu o eventuală înmulțire bruscă a cazurilor Covid, imediat după Olimpiadă, ceea ce ar aduce companiei mari prejudicii de imagine.

Olimpiada începe oficial pe 23 iulie și va dura până pe 8 august. Organizatorii au decis că spectatorii nu vor avea acces în tribune, iar pe perioada evenimentului, Tokyo intră în stare de urgență.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close