Antena 3 Externe John McCain: "Rusia este o benzinărie degizată într-o ţară"

John McCain: "Rusia este o benzinărie degizată într-o ţară"

de G.C.P    |    17 Mar 2014   •   17:01
John McCain: "Rusia este o benzinărie degizată într-o ţară"

Senatorul american, John McCain, a recomandat impunerea de sancţiuni economice drastice la adresa Moscovei, spunând că economia Rusiei este dependentă de comercializarea gazului natural şi a petrolului.

"Rusia nu este altceva decât o benzinărie deghizată într-o ţară", a spus McCain într-o emisiune difuzată duminică de CNN (State of the Union), imediat după ce s-a întors dintr-o vizită oficială de două zile, efectuată în Ucraina.

"Este cleptocraţie, este corupţie în cea mai pură formă. Este o naţiune care se bazează exclusiv pe exploatarea petrolului şi a gazului natural", a adăugat oficialul american.

Tensiunile acute dintre Washington şi Moscova au escaladat şi mai mult duminică seară, după referendumul din Crimeea, care a consimţit separarea regiunii de Ucraina şi unirea ei cu Rusia.

Imediat după rezultatele previzibile ale referendumului, preşedintele american, Barack Obama, l-a sunat pe omologul său rus, Vladimir Putin şi l-a avertizat că SUA nu va recunoaşte niciodată referendumul şi rezultatul acestuia. În aceeaşi convorbire, liderul de la Casa Albă a avertizat că administraţia americană este "pregătită să impună costuri adiţionale Rusiei".

În acest weekend, o delegaţie formată din opt senatori americani a fost prezentă în Ucraina şi a recomandat la unison aplicarea unor sancţiuni dure împotriva Rusiei, dar şi adoptarea imediată a unui pachet de măsuri care să sprijine noul regim de la Kiev.

 

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close