Antena 3 CNN Externe Oleg Ustenko: "Jumătate din PIB-ul Rusiei va fi folosit pentru refacerea Ucrainei"

Oleg Ustenko: "Jumătate din PIB-ul Rusiei va fi folosit pentru refacerea Ucrainei"

Consilierul prezidențial pe probleme economice, Oleg Ustenko, a spus că restaurarea Ucrainei după război va lua jumătate din PIB-ul Rusiei.

Oleg Ustenko: "Jumătate din PIB-ul Rusiei va fi folosit pentru refacerea Ucrainei"
Sursa foto: Twitter.com
de Alexandra Ionescu    |    10 Mar 2022   •   23:43

Consilierul prezidențial pe probleme economice Oleg Ustenko a comentat informațiile despre pagubele aduse Ucrainei din războiul cu Federația Rusă.

"În primul rând, trebuie să înțelegeți că 100 de miliarde de dolari sunt calcule aproximative făcute chiar la începutul războiului. Acum această cifră poate fi de câteva ori mai mare. Această cifră este calculată ca suma infrastructurii distruse, a veniturilor pierdute din neutilizarea pământului și mulți alți factori. Aceste cifre ajung la jumătate din PIB-ul Rusiei", a spus Ustenko.

Potrivit acestuia PIB-ul Rusiei va plăti pentru refacerea Ucrainei.

„Vom primi aceste fonduri de la proprietatea rusă sechestrată, rezervele confiscate ale Băncii Centrale etc. Fondul de recuperare se umple, există o înțelegere a modului de completare”, a spus el.

Ustenko a comentat și decizia de naționalizare a proprietății.

"Nu cred că se poate obține prea mult din asta, deși acesta este pasul corect. Decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională ar fi suficientă pentru începerea naționalizării", a spus expertul.

Potrivit lui Ustenko, până în prezent, infrastructura, clădirile și alte active materiale în valoare de cel puțin 100 de miliarde de dolari au fost distruse în Ucraina.

Războiul a provocat închiderea completă a 50% din întreprinderile ucrainene, în timp ce cealaltă jumătate lucrează la limita capacităților sale.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close