Antena 3 CNN Externe Ar putea ajunge Vladimir Putin după gratii? Ce spune şeful Curţii Penale Internaţionale

Ar putea ajunge Vladimir Putin după gratii? Ce spune şeful Curţii Penale Internaţionale

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale a acordat un interviu în exclusivitate postului de televiziune CNN în care a vorbit despre mandatul de arestare emis pe numele preşedintelui rus pentru crimele de război comise în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   19:36

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate în crime de război comise în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse.

Potrivit lui Karim Khan, este posibil ca într-o zi să-l vedem pe preşedintele Vladimir Putin în instanţă.

"Cred că cei care cred că este imposibil nu înţeleg istoria, pentru că marii criminali de război nazişti, Milosevic, Karadzic, Mladic, fostul preşedinte Charles Taylor, Jean Kambanda din Rwanda, toţi aceştia erau persoane foarte puternice şi totuşi s-au aflat în instanţă", a spus Karim Khan.

"Conduita lor a fost judecată de magistraţi independenţi, iar acest lucru ne dă, de asemenea, un motiv de speranţă că legea, oricât de dificil ar fi, poate fi supremă", a adăugat el.

Citiţi şi: Război în Ucraina, ziua 388. Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, la nouă ani de la invazia peninsulei

"Cred că mesajul trebuie să fie că principiile de bază ale umanităţii îi obligă pe toţi. Şi nimeni nu ar trebui să simtă că are un permis de liberă trecere.

Nimeni nu ar trebui să simtă că poate acţiona cu dezinvoltură. Şi, cu siguranţă, nimeni nu ar trebui să poată acţiona şi comite genocid sau crime împotriva umanităţii sau crime de război cu impunitate", a mai spus Karim Khan pentru CNN.

Vezi şi: Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin | Liderul de la Kremlin, acuzat de crime de război | Reacția Moscovei

×
Subiecte în articol: Karim Khan mandat arestare Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close