Antena 3 CNN Externe Kim Jong-Un, marea speranţă a coreenilor. Occidentul pune sub semnul întrebării viitorul Coreei de Nord

Kim Jong-Un, marea speranţă a coreenilor. Occidentul pune sub semnul întrebării viitorul Coreei de Nord

Kim Jong-Un, marea speranţă a coreenilor. Occidentul pune sub semnul întrebării viitorul Coreei de Nord
de O.P.    |    21 Dec 2011   •   06:29

Noul lider al Coreei de Nord, Kim Jong Un, este deja prezentat de organele de presă de la Phenian drept marea speranţă a poporului îndoliat şi copleşit de durere.  În acest timp, analiştii occidentali se întreabă ce viitor va avea Coreea de Nord sub conducerea unui tânăr lipsit de experienţă.

Agenţia de presă nord-coreeană îl califică pe Kim Jong Un drept "marele succesor al revoluţiei" şi "pilonul spiritual şi ideologic de nezdruncinat al poporului". "Nord-coreenii ard de dorinţa de a rămâne loiali lui Kim Jong Un", adaugă agenţia. Cu toate aceste cuvinte mari, pentru străinătate, noul lider este un necunoscut.

Ceilalţi doi fii ai lui Kim Jong Il au lipsit, până acum, cu desăvârşire de la ceremoniile de doliu. Despre fiul cel mai mare se ştie, de altfel, că a fost dezmoştenit încă de acum 10 ani, după ce a încercat să intre cu paşaport fals în Japonia, pentru a vedea... parcul Disneyland. Analiştii occidentali şi sud-coreeni nu cred, totuşi, că la Phenian va izbucni o luptă pentru putere, deoarece Kim Jong Il şi-a pregătit cu grijă succesiunea. Deocamdată, nord-coreenii nu par să aibă alt gând decât jelirea liderului lor dispărut.

Presa occidentală se preocupă şi de soarta corpului neînsufleţit al lui Kim Jong Il. Potrivit ziarului Guardian, el ar putea fi pur şi simplu îngropat şi nu îmbălsămat ca tatăl său, Kim Ir Sen, care a condus regimul înaintea sa. Aceasta pentru că îmbălsămarea ar costa prea mult, într-un moment în care ţara se confruntă cu foametea şi ruina economică.




×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close