Antena 3 CNN Externe Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări

Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări

Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări
de S.T.    |    01 Iul 2013   •   23:35

Kosovo a introdus vize pentru cetăţenii din 87 de ţări, printre care China şi Rusia, pentru prima dată după ce acest teritoriu şi-a proclamat, în 2008, independenţa faţă de Serbia, a anunţat luni un demnitar kosovar, informează Agerpres, care citează AFP.

"Tocmai am eliberat prima viză a Republicii Kosovo unui cetăţean din Ghana", a scris şeful diplomaţiei de la Pristina, Enver Hoxhaj, pe contul său de Twitter.

Hoxhaj a eliberat personal prima viză în consulatul Kosovo la Istanbul şi a ţinut să precizeze că acest regim va apăra ţara sa de migraţia ilegală şi traficul de fiinţe umane, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul de Externe de la Pristina.

Selecţia statelor ale căror cetăţeni vor avea nevoie în viitor de viză pentru a intra în Kosovo s-a făcut conform criteriului "gradului de ameninţare pentru securitatea Kosovo, pentru pacea şi stabilitatea internaţională", în acord cu decizia adoptată luna trecută de guvernul de la Pristina privind introducerea acestui regim.

Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Serbia în februarie 2008, recunoscută, până în prezent, de peste 100 de ţări, printre care Statele Unite şi 23 din cei 28 de membri ai Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Kosovo
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close