Antena 3 Externe Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet

Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet

30 Iul 2013   •   15:11
Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet
Sursa foto: Foto: wired.com

Kremlinul a decis să angajeze bloggeri pentru a combate influenţa crescândă a opoziţiei în reţelele de socializare, a anunţat marţi cotidianul proguvernamental Izvestia, citat de AFP.
   
Potrivit unei surse apropiate de administraţia prezidenţială, autorităţile ruse vor să controleze, în special, discuţiile privind problemele de corupţie sau naţionalismul pe Internet.
   
"Aceasta nu va însemna că informaţiile vor fi prezentate într-un mod care ne-ar avantaja, ci faptul că noi nu trebuie să lăsam discuţiile să evolueze într-un sens distructiv", a afirmat sursa.
   
"Deseori un fapt evocat de un blogger formează o opinie publică mai bună, decât o informaţie prezentată de către conducere", a explicat acest funcţionar, adăugând că "majoritatea ţărilor, inclusiv Statele Unite, practică această politică".
   
Potrivit analistului Stanislav Belkovski, "Kremlinul vrea să înfiinţeze o unitate de bloggeri care va face pentru el ceea ce făceau Navalnîi şi colegii săi" pentru opoziţie.
   
Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus,Vladimir Putin, este un avocat în vârstă de 37 de ani, care a devenit cunoscut datorită unor investigaţii şi dezvăluiri privind corupţia, publicate pe Internet.
   
Internetul este principalul mijloc de exprimare al opoziţiei din Rusia, iar reţelele sale de socializare au jucat un rol important în valul de contestare, fără precedent, a puterii de la Moscova, care a avut loc pe întregul teritoriu al statului, în iarna 2011-2012.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close