Antena 3 CNN Externe Kremlinul recunoaşte pierderile de trupe Rusia

Kremlinul recunoaşte pierderile de trupe Rusia

Rusia a suferit "pierderi semnificative de trupe", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, conform BBC.

Kremlinul recunoaşte pierderile de trupe Rusia
Sursa foto: Fortele operative speciale Ucraina
de Alexandra Ionescu    |    07 Apr 2022   •   21:47

Dmitri Peskov a fost întrebat la Sky News dacă războiul a este „umilitor”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de soldaţi şi că preşedintele Volodimir Zelenski este încă la putere. Peskov a spus că aceasta a fost o "înţelegere greşită" a ceea ce s-a întâmplat.

Dar, întrebat din nou dacă Rusia a pierdut mii de soldaţi, el a spus: "Da, avem pierderi semnificative de trupe şi este o tragedie uriaşă pentru noi".

El a adăugat apoi că retragerea din regiunea Kiev şi din oraşul Cernihiv din nordul ţării a fost un "act de bunăvoinţă" pentru a "ridica tensiunea" în timpul negocierilor de pace.

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o "operaţiune militară specială", spunând că Ucraina a devenit "antirusească" şi că Rusia este "foarte nervoasă" deoarece NATO "a început să se apropie de graniţele noastre", potrivit Mediafax.

Rusia a declarat anterior că 1.351 de soldaţi au fost ucişi. Bilanţul complet al morţilor nu este cunoscut, dar un oficial NATO a fost citat de presa americană ca fiind între 7.000 şi 15.000 de morţi, iar în SUA există estimări similare.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close