x close

Lakhdar Brahimi: Siria reste cea mai mare ameninţare împotriva păcii mondiale

de M.T.    |    23 Aug 2013   •   15:11
Lakhdar Brahimi: Siria reste cea mai mare ameninţare împotriva păcii mondiale 405

Conflictul sirian reprezintă cea mai mare ameninţare actuală împotriva păcii mondiale, mai ales după presupusa folosire de arme chimice în timpul unui atac în apropiere de Damasc, a avertizat, vineri, trimisul special al Ligii Arabe şi ONU, Lakhdar Brahimi, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Astăzi, Siria reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai mare ameninţare pentru pace şi securitate în lume", a declarat Brahimi.

„Acuzaţiile potrivit cărora arme chimice au fost folosite la câţiva kilometri de centrul Damascului subliniază importanţa acestei crize şi pericolele sale, nu doar pentru poporul sirian, ci şi pentru lume", a adăugat oficialul ONU.

Brahimi încearcă de câteva luni să reunească în cadrul unei conferinţe de pace, denumită Geneva 2, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi opoziţia.

„Problema este că fiecare parte implicată în acest război civil se aşteaptă să câştige pe plan militar", în timp ce ONU consideră că nu poate exista o soluţie militară, întrucât „nimeni nu va câştiga", consideră Brahimi.

„Nu poate exista decât o soluţie politică", a apreciat el.

Lakhdar Brahimi a mai precizat că reprezentanţi ai Rusiei şi ai Statelor Unite se vor întâlni săptămâna viitoare la Haga, urmând să discute „posibilitatea de a organiza o altă reuniune tripartită la Geneva între Statele Unite, Rusia şi ONU.

Citeşte mai multe despre:

arme chimice siria Siria liga araba ONU
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati